vrijwillig buurtbemiddelaar

Tijdens mijn studie coach/counselor, inmiddels vele jaren geleden, heb ik een jaar lang studenten gecoacht die stage liepen bij een organisatie in een achterstandswijk.
Hier kwam ik in aanraking met de noden van mijn medegebruikers van onze aarde. Dit raakte mij en ervaarde de meerwaarde van de inzet van de stagiaires.
Ik ben er nog dankbaar voor dat ik mijn bijdrage heb mogen leveren aan de ontwikkeling van de studenten en heb met eigen ogen de positieve ommekeer van denken en kijken naar de maatschappij bij de wijkbewoners kunnen ervaren.

Na het behalen van mijn diploma stond ik voor een nieuwe uitdaging en wel het op zetten van mijn eigen praktijk. Dit nam veel tijd in beslag waardoor ik niet meer toekwam aan mijn eigenlijke doel, coachen en counselen. Ik ging de feedback van collega’s en coachee’s missen tot ik in een advertentie van Humanitas een oproep zag voor schoolcoördinatoren voor mentoren van het schoolmaatjes project.
Gaandeweg ben ik steeds meer in vrijwilligersland terecht gekomen en kwam Buurtbemiddeling op mijn pad.

Het zelf mogen bepalen hoeveel zaken en wanneer trok mij en ben overgestapt naar BBM.
Na de training mocht ik op stap met een ervaren bemiddelaar .
Ik voelde meteen dat hier mijn behoefte lag om als vrijwilliger mensen vooruit te helpen die een duwtje nodig hadden.
De ondersteuning vanuit het vrijwilligerscollege, de intervisies en de contacten met medebemiddelaars waren en zijn nog steeds een welkome aanvulling om op de hoogte te blijven van al wat nuttig is voor het uitoefenen van mijn praktijk.

Heb jij ook een positief duwtje nodig?
Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Ik ga graag met jou aan de slag.

Comments are closed